Главная  »  Рождение ребенка  »  Що необхідно купити до народження дитини

Що необхідно купити до народження дитини


Безумовно, підхід до придбання тих чи інших речей залежить цілком від ваших поглядів на виховання дитини: ви можете бути прихильниками або супротивниками застосування одноразових підгузників, в зв'язку з цим варіюється кількість марлевих підгузників і пелюшок. Ви можете взагалі бути противником сповивання, виходячи з цього ви замість пелюшок купуєте штанці і повзунки. Ви можете планувати купати дитину в загальній ванні, навчаючи раннього плавання, при цьому покупка дитячої ванночки відходить на другий план. Ви можете строго дотримуватися рекомендацій лікарів на першому місяці життя не використовувати подушку і т.д - росповідає Наталія Грейс в Україні, тільки для вас.

У наведеному списку ми постаралися врахувати всі ці нюанси, розділивши все покупки на обов'язкові та додаткові, за допомогою яких при бажанні і можливості ви могли б просто полегшити догляд за малюком.


ОСНОВНІ КУПІВЛІ
1. Плата за дитяче ліжко
2. Коляска
3. Дитяча ванночка

Додатково
4. Пеленальна дошка, столик або комод з Пеленальник
5. Автокрісло

ПОСТІЛЬНІ ПРИНАЛЕЖНОСТІ
1. Матрац в ліжечко (Це настільки важливе придбання, що ми не можемо утриматися від ради. Грудной малюк велику частину часу проводить лежачи, значить, матрац формує його поставу. Чи не поскупилася придбати хороший ортопедичний матрац!)
2. Клейонка:
- велика 1х1 м в ліжечко
- маленька 20х20 см для коляски (Практика показує, що більшість мам перед виходом на вулицю використовують одноразовий підгузник, тому клейонку в коляску годі й стелити. Але маленька клейонка, бажано тепла і м'яка, вам дійсно необхідна. Ви оціните її, коли будете сповивати малюка або брати до себе в ліжко)
3. Комплект для коляски (матрац і подушка)
4. Ковдра теплу ватяну
5. Ковдра вовняна
6. Ковдра байкова
7. Ковдра х / б
8. Підодіяльники - 2 шт
9. Простирадла (розмір 150х90 см) - 2 шт (Простирадла відрізняються від пелюшок великими розмірами, тому їх можна заправити під матрац. Можна використовувати спеціальні простирадла на гумках. Але, як правило, поки малюк запеленутого, простирадла не настільки необхідні, тому вони поки почекають свого часу)
10. Подушка в ліжечко (Якщо ви все-таки вирішили використовувати подушку, вибирайте плоску, по всій ширині ліжка)
11. Наволочки - 2 шт

Додатково
12. Балдахін і обкладка (борта) в ліжечко (Це не тільки шалено красиво і затишно, а й практично: захищає від протягів, пилу, яскравого світла і настирливих комах)
13. Куточок для ковдри (Дуже зручний, якщо ваш малюк народився в холодну пору року і ви виходите на прогулянки в ватяному ковдрі: немає необхідності постійно прати підодіяльник, досить випрати куточок)

ПРЕДМЕТИ ДОГЛЯДУ
1. Вата стерильна (З вати можна наперед накрутити ватних кульок, оскільки при обробці личка малюка буде дорога кожна секунда)
2. Бинт (2-3 різних розмірів) (Навіть якщо в перший місяць він вам не знадобиться, потім можна буде використовувати широкий бинт для віджимання соку)
3. марганцевокислого калію (5 г (1 чайна ложка) на 100 мл води, розвести, процідити через 4 шари марлі) (Лікарі рекомендують у перші місяці використовувати для купання малюка тільки кип'ячену воду. Це важливо, якщо у дитини ще не зажила пупкова ранка або є проблеми зі шкірою. Але якщо немає проблем, то досить просто додати у воду для ванни розчин марганцівки до блідо рожевого забарвлення води)
4. Йод 1% розчин (5% розчин розвести 5 разів 40% спиртом або горілкою) (Після перших щеплень медсестра порекомендує зробити на місці уколу йодовую сітку)
5. 3% розчин перекису водню (для догляду за пупкової ранкою)
6. Спиртовий розчин зеленки
7. простерилізувати рослинне масло (стерилізується 10 хв на водяній бані) (для обробки складочок на шкірі дитини) (В пологовому будинку складочки обробляють вазеліновим маслом. Це набагато зручніше, бо нічого не залишає слідів на одязі)
8. Дитячий крем
9. Піпетки 2 шт (одна для очей, інша для носа)
10. Ножиці із закругленими краями (для підстригання нігтів дитини)
11. Гумова спринцівка
12. синтомициновую емульсія 5% -10%, масло шипшини або обліпихи, їх можуть замінити препарати «Каротомен», «Аекол» (для боротьби з тріщинами на шкірі і попрілістю)
13. Термометр для води
14. Термометр для кімнати
15. Термометр для визначення температури тіла
16. Щітка і гребінець (Можливо, ваш малюк народиться вже з «буйною шевелюрою», тому м'яка щіточка йому буде необхідна. Коли на голівці в районі джерельця утворюється жовтувата корочка, гребінець дуже стане в нагоді)
17. Пустушка - 2 шт (Дитина настільки непередбачуваний, що не можна знати заздалегідь, який пустушки він віддасть перевагу, тому купите різних)
18. Ігрушки (Іграшок не повинно бути багато, всього 1-2 брязкальця. Новонароджене немовля поки не реагує на них. Але як тільки погляд його буде усвідомленим, повісьте над ліжечком музичну карусель-мобіль. Малюк буде активно розвиватися)
19. Одноразові підгузники (Навіть якщо ви не є прихильником їх використання, вони вам знадобляться для походу в поліклініку або для прогулянок в холодну пору року)

 додатково
20. Радіоняня
21. Музична іграшка в ліжечко
22. Ваги (Хороші електронні ваги особливо потрібні для налагодження харчування при грудному вигодовуванні. Ви зможете перевірити, чи не голодує малюк, чи правильно організований режим годувань)
23. Нічник (Дуже зручні світильники з вбудованими реле, що дозволяють включати світло простим дотиком руки і регулювати яскравість. Це оцінять мами, яким вночі спросоння потрібно кілька разів встати до малюка)
24. Горщик
25. Аспіратор для носа (Дуже зручний при нежиті і сильної закладеності носа у малюка)

 
ЗАСОБИ ГІГІЄНИ
1. Дитяче мило
2. Пена (гель) для купання малюка
3. Губка (рукавиця) (Якщо малюка купає одна людина, то зручніше використовувати просту губку, яку швидко можна відкласти в сторону і підхопити дитини)
4. Гірка для ванної (Найбільш зручна гірка у вигляді гамака, який прикріплюється до дитячій ванні з чотирьох сторін. Тоді ваша дитина буде мати надійну опору, а ви - велику свободу дій)
5. Глечик для ополіскування дитини
6. Дитячий пральний порошок або мило
7. Відро з кришкою (для замочування білизни)

Додатково
6. Дитячий бальзам (пінка, масло) після купання
7. Вологі серветки (Ви оціните цю покупку, коли будете спросоння підходити до малюка вночі, а потім, коли почнете виїжджати з малюком до лікаря, в гості і т.п.)
8. Ватні або марлеві тампони
9. Ватні палички (Лікарі не рекомендують використовувати звичайні палички для чистки носика малюка. Існують ватяні палички з обмежувачами, спеціально розроблені для малюків. У будь-якому випадку, якщо ви не впевнені, що це безпечно, чи не застосовуйте їх для цих цілей)

ОДЯГ
1. Пелюшки тонкі х / б - 20 шт (Практика показує, що, якщо ви не користуєтеся постійно памперсами, в такому випадку пелюшок ніколи не буває багато. Дуже зручно використовувати пелюшку замість підгузника, як це роблять в пологовому будинку. При цьому вони більше вбирають , та й ніжки малюка залишаються розсунутими)
2. Пелюшки теплі фланелеві - 10 шт

3. Розпашонки:
- х / б тонкі - 6 шт
- байкові - 6 шт
4. Чепчики:
х / б тонкі - 2 шт
-байковие - 2 шт
5. Підгузки марлеві (50х50 см) - 20 шт (Купіть побільше марлі для підгузників, зробіть підгузники різного розміру, краще побільше. Навіть якщо ви мало застосовуєте їх за призначенням, їх добре використовувати, коли малюк буде зригувати. І не шкодуйте марлі, простіше викинути особливо забруднене підгузник, ніж втрачати час на його запирання і кип'ятіння. Марлеві підгузники відмінно відпираються в проточній гарячій воді спеціальним дитячим милом)
6. Шапочка вовняна
7. Рушник великий махровий - 2 шт (Немовляти лікарі рекомендують купати щодня. Щоб щодня не прати рушник, перш ніж загорнути в нього дитину, покладіть зверху пелюшку)
8. Кофтинки:
- тонкі батистові - 2 шт
- фланелеві - 2 шт

Додатково
9. Косинки х / б - 2 шт
10. Комбінезон для вулиці
11. Спальний мішок (конверт) в коляску (синтепоновий або хутряний)
12. Повзунки - 2 шт
13. Шкарпетки теплі вовняні
14. Шкарпетки тонкі

Увага! Всі білизна перед вживанням необхідно прокип'ятити, випрати, випрасувати гарячою праскою. Пропрасувати внутрішні шви. Білизна для дитини слід зберігати окремо від білизни дорослих.

ДЛЯ ГОДУВАННЯ
1. Пляшки з сосками - 3 шт (На перших порах використовуються маленькі пляшечки, місткістю 150мл. Намагайтеся купувати пляшечки з кольоровою шкалою)
2. Йоржик для миття пляшок (Краще в комплекті з йоржиком для миття сосок)
3. Ложечка (Незамінна річ - срібна ложечка. Її, як правило, дарують «на перший зубок». Але тільки знадобитися вона може раніше, наприклад, для прийому ліків)
4. Слинявчик

Додатково
5. Стерилізатор для пляшечок
6. Підігрівач дитячого харчування
7. Сумка-термос для пляшечок

ДЛЯ МАМИ
1. Бюстгальтер для годуючих
2. Гігієнічні прокладки (нічні)

Додатково
3. Прокладкі для грудей
4. Молоковідсмоктувач
5. Післяпологовий бандаж

Увага! Ми не рекомендували б вам купувати для новонародженого:

Кофтинки, які потрібно надягати через голову, оскільки реакція дитини буде однозначно негативною
Відразу багато одноразових підгузників, так як вони можуть просто не підійти вашому малюкові
Молочні суміші без ради педіатра
Рюкзачок-кенгуру без гострої необхідності.