Главная  »  Полезные адреса  »  Різновиди навушників — як обрати правильні?

Різновиди навушників — як обрати правильні?


Слухати музику, проводити відео дзвінки з партнерами та друзями набагато комфортніше, якщо використовувати навушники. Важливо обрати правильну конструкцію та функціональність, котрі відповідають саме вашим вимогам. Адже навушники для прослуховування музики та роботи мають деякі відмінності. 

Класифікація навушників 

Найчастіше цей тип акустичного обладнання класифікують за типом конструкції: 

  • накладні,

  • повнорозмірні,

  • вакуумні; 

Накладні навушники найчастіше використовуються в домашніх умовах, в студії або в офісі, для транспортування вони не надто придатні. Такі навушники складаються з амбушурів, котрі фіксуються гнучкою дужкою, притискаються до вушних раковин, 

Шумоізоляція накладних навушників залежить від щільності прилягання та матеріалу амбушурів. Щоби не помилитися з вибором, краще купувати навушники брендів, котрі давно завоювали довіру у покупців. 

Повнорозмірні навушники схожі на накладні з невеликою різницею — амбушури не притискаються до вушної раковини, а обхоплюють її повністю. Вони більш габаритні, проте якість звуку та рівень комфорту в них — вищі. Найчастіше повнорозмірні навушники обирають меломани та геймери. 

Вакуумні або як їх часто називають, вкладиші — ці навушники вважаються найзручнішими, оскільки відрізняються малими габаритами. Часто такі моделі комплектуються змінними силіконовими амбушурами, щоби покупець міг підібрати розмір, що ідеально підходить до форми вушного каналу. 

За акустичним оформленням можна виокремити навушники: 

  • закриті,

  • відкриті,

В навушниках першого типу звуковий випромінювач знаходиться в корпусі або самій чашці, при цьому він герметично закритий. 

Навушники відкритого типу відрізняються прозорою сіткою, найчастіше металевою, на зовнішній частині. Таке обладнання звучить краще, проте оточуючі також можуть слухати вашу музику. 

Прості чи з гарнітурою? 

В цьому пункті все просто — чи потрібно вам проводити розмови телефоном, за ноутбуком? Якщо ви часто спілкуєтесь по роботі, телефонуєте знайомим, тоді однозначно вам потрібні навушники з гарнітурою. Вони значно спрощують процес прийому дзвінка, телефонної розмови. Бездротові навушники ще й звільняють руки — ви можете займатися звичними справами, при цьому, відповідати на важливу розмову. 

Навушники Beyerdynamic DT 280 MK II 200/250 Om

Дротові чи бездротові? 

Який стандарт краще обрати — це діло смаку та звички, а також місця користування. Для домашнього використання, виключно за комп'ютером, можна зупинити вибір на дротових навушниках. Якщо ви часто рухаєтеся, хочете слухати музику на пробіжках, під час заняття спортом, у дорозі, тоді варто обирати бездротову модель. Такі навушники ніяк не обмежують вас у рухах, проте потрібно не забувати заряджати цей девайс. 

Якщо вам потрібні навушники тільки для домашнього користування, найкращим варіантом будуть повнорозмірні закритого типу. Для користування на вулиці, роботі, можна обрати модель з компактними амбушурами і тонкою дужкою. Щоби підвищити мобільність та покращити зручність користування, краще надати перевагу вакуумним моделям.