Главная  »  Полезные советы  »  Як забезпечити безпеку дітей в Інтернеті?

Як забезпечити безпеку дітей в Інтернеті?


Прості поради для батьків, які допоможуть забезпечити дитині безпеку в Мережі.

Усі батьки знають, як складно та втомливо встежити за дітьми. З того моменту, як дитина прокинеться вранці, і до того, як вона ляже спати ввечері, вона постійно перебуває в русі. Через це батьки часто бувають виснажені та всіма способами намагаються отримати хоч кілька хвилин на відпочинок. У них часто виникає спокуса увімкнути дитині телевізор або дати планшет, щоб провести трохи часу в тиші.

На жаль, ми часто буваємо зайняті, і дитина може залишатися за екраном годинами. Електронні пристрої можуть завдавати шкоди дітям. І ми говоримо не тільки про те, що через надмірне використання гаджетів у дітей можуть перенапружуватися очі і хворіти на великі пальці рук. В Інтернеті діти можуть наражатись на небезпеку, навіть якщо вони знаходяться поряд з нами.

Діти та електронні технології

Щоб зрозуміти, яку роль грає Інтернет у нашому житті, розглянемо кілька фактів:
- 95% дітей мають доступ до Інтернету;
- 90% підлітків зареєстровані у соціальних мережах;
- у 78% дітей та підлітків є смартфони;
- 52% дітей та підлітків зізнаються, що хоча б одного разу піддавалися кібербулінгу;
- приблизно 40% підлітків отримували у соціальних мережах повідомлення непристойного змісту;
- 56% дітей старшого віку залишаються онлайн у соціальних мережах протягом усього дня;
- 5,6 млн профілів у Facebook належать дітям неповнолітнього віку;
- 60% дітей віком від 8 до 12 років мають мобільні телефони.

Поради щодо безпеки в Інтернеті для дітей.
Розуміння всіх загроз, які є в Інтернеті, змушують батьків непокоїтися. Розглянемо кілька порад, які дозволять запобігти небезпеці, яка криється в Інтернеті.

1. Вимкніть зайві функції на мобільному телефоні дитини. Це запобігатиме можливим випадкам кібербулінгу.

2. Тримайте мобільні телефони в кімнатах, де хтось буває. Коли дитина думає, що за ним хтось спостерігає або може побачити екран його телефону, він менш схильний робити небезпечні дії в Інтернеті.

3. Навчіть дитину правильному онлайн-поведінці. Починайте якомога раніше – це допоможе сформувати правильні звички.

4. Обмежуйте час, який дитина проводить за електронними пристроями. Педіатри та дитячі психологи не рекомендують надавати доступ до гаджетів дітям до двох років. Дошкільнята та молодші школярі повинні використовувати гаджети лише під наглядом батьків.

5. Будьте в курсі нових інтернет-тенденцій. Постарайтеся розібратися в нових соціальних мережах та визначте, чим вони можуть бути небезпечними для дітей.

6. Слідкуйте за дитиною у соціальних мережах. Іноді проста присутність батьків змушує дитину поводитись обережніше у соціальних мережах.

7. Поясніть дитині, що розголошувати в Інтернеті особисту інформацію є небезпечним. Анонімність в Інтернеті – це ілюзія, і все, що дитина публікує чи пересилає іншим людям, може бути оприлюднено.

8. Слідкуйте за тим, щоб дитина дотримувалась вікових обмежень, які встановлюються для окремих сайтів. Такі обмеження спрямовані на те, щоб дитина не переглядала неприйнятний контент, тому до них варто поставитися серйозно.

9. Використовуйте спеціальні програми, щоб блокувати сайти, якщо не хочете, щоб дитина мала до них доступ.

10. Домовитеся з дитиною. Чітко поясніть йому свої очікування та наслідки, які на нього чекають за порушення правил. Такий договір вимагає зобов'язань і з вашого боку – дотримуйтесь їх.

Безпека – понад усе.
Сьогодні практично будь-який електронний пристрій може приймати сигнал Wi-Fi та підключатися до Інтернету. Ще кілька років тому для того, щоб захистити дитину від небезпек Інтернету, достатньо було відключити модем або встановити на комп'ютер фаєрвол.

Тепер цього замало. Тому на батьків лягає додаткова відповідальність за безпеку дітей у мережі. Дотримуйтесь наведених вище рекомендацій – і ви зможете запобігти багатьом ризикам, пов'язаним з Інтернетом. Дитина зможе безпечно розважатися в Інтернеті та спілкуватися з однолітками.

P/S: Також пропонуємо корисні сттатті поради, для Вас і вашої компанії:
Пропонуэмо відео тренінг результативні продажі по телефону, від Наталії Дехтейової
Корисно - відео тренінг робота з запереченнями та сумнівами клієнтів, тільки практика
Практичний відео тренінг Тайм менеджмент та Принципи Делегування, в наш час.